Home » Blog » Без категорії » Компанія МАІС відкрила новий насіннєвий завод

Компанія МАІС відкрила новий насіннєвий завод

 Компанія «МАЇС» ввела в експлуатацію новий інноваційний насіннєвий завод у с. Зайцеве (Дніпропетровська область).

Урочисте відкриття відбулося 12 червня 2015; у заході взяли участь українські та зарубіжні партнери Компанії «МАЇС».

«Мрії насправді здійснюються. Думки – матеріалізуються. Завжди треба в це вірити і щохвилини рухатися в одному напрямку. Важливо відпочатку мати правильний стратегічний орієнтир і рухатися цим курсом», – сказав голова правління МАЇС Віктор Борисов.

При цьому Борисов звернув увагу, що, незважаючи на активне будівництво насіннєвих заводів в Україні останніми роками, це проект вітчизняної насіннєвої компанії.

«Сортове насіння – це наукомісткий продукт і вартість інтелектуальної частини в його повній вартості перебуває на рівні 80%. Отримані дивіденди іноземні компанії реінвестують у розвиток наукових досліджень в інших країнах. Ми ж інвестуємо всю дельту в національну економіку», – зазначив голова правління МАЇС Віктор Борисов.

Інвестиції в будівництво склали більше 100 мільйонів гривень, у тому числі третина суми надана німецьким банком BHF під гарантії ЄБРР.

– Я бачу велике бажання і прагнення Компанії МАЇС йти до успіху у всьому  – в науці, технологіях, маркетингу. Ви зробили велику роботу, але головні досягнення ще попереду, – сказав представник Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, доктор Євгеніо Сіббоні, звертаючись до голови компанії та побажав успіхів на цьому шляху.

Проектна потужність заводу складає від 500 тисяч до 1 млн. посівних одиниць залежно від режиму роботи підприємства, що відповідає 10–20% від потреби ринку України.
Завод побудований за проектом датської компанії Westrup. Також на заводі використовуються машини для обробки насіння німецької компанії Willy Niklas, система фасування і упаковки продукції італійської компанії MF Tecno s.r.l.
Слід зазначити, що в проекті закладено гнучка технологічна система. Завод може працювати в стандартному повному технологічному циклі, а також може виконувати три різні технологічні операції одночасно з трьома гібридами.

«Щороку ми прагнемо удосконалювати технологічний процес підготовки насіння до посіву, для чого оновлюємо і модернізуємо обладнання. У цьому році побудували і вводимо в експлуатацію надсучасний насіннєвий завод з новітнім європейським обладнанням», – говорить комерційний директор Компанії «МАЇС» Микола Мельник.

У планах МАЇС будівництво ще двох насіннєвих заводів в різних регіонах України.
В даний час Компанія продає насіння на ринки сусідніх країн Східної Європи і має намір розвивати експортні програми.
Пріоритетним завданням для Компанії «МАЇС» є цілеспрямоване освоєння нових перспективних насіннєвих ринків для просування конкурентних селекційних розробок. Цьому покликані сприяти нові насіннєві заводи як інтегрована складова стратегічних планів розвитку Компанії «Маїс».

Фотозвіт з події дивіться за посиланням: фотозвіт.

Телепередача, присвчена відкриттю заводу: Аграрна Дніпропетровщина